Luchtfiltratie


All Installations werkt samen met Nedfilter voor de hoogste kwaliteit:

All Installations heeft voor alle projecten een bundel levering, zodat er centraal in ons magazijn voor alle projecten overzichtelijk is welke filters er geplaatst/vervangen moeten worden. Logistiek gezien scheelt dit voor Nedfilter een hoop afzonderlijke leveringen naar de verschillende projecten. En is dit beter voor het milieu en is dit voor ons een bijdrage in het maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Nedfilter spant zich in voor een schone wereld. Wij leveren dagelijks een wezenlijk aandeel in luchtfiltratie, ontstoffingsfiltratie en procesfiltratie. Voor welzijn, gezondheid, veiligheid en een optimaal productieproces. Als specialist op deze gebieden, voldoen wij natuurlijk aan de hiervoor gestelde normen en richtlijnen.

In maart 2012 is er door het CEN een nieuwe revisie goedgekeurd op de reeds bestaande EN 779 norm, welke eind 2012 van kracht zal zijn.

Nedfilter voldoet aan deze norm, niet alleen met glasmedium, maar ook met het synthetische medium. Vooral dat laatste is zeer bijzonder, want hiermee zijn we onze concurrenten weer een stap voor.
Eerder werd de NEN 1822 al aangepast. De Hepafilters H10-H12 worden niet langer Hepafilters genoemd, maar Epafilters E10-E12. Deze Epa filters worden niet meer afzonderlijk getest, maar volgens een geteste procedure gefabriceerd.
De NEN 779-2012 gaat een stapje verder. Ook hier een naamsverandering. De F5 en F6 veranderd naar respectievelijk M5 en M6. Hierin wordt onderscheid gemaakt in grof (G), medium (M) en tenslotte fijn (F).
Verder is nu aangegeven dat statisch geladen filters, na het ontladen, boven een minimale efficiëntie moeten komen om hun filterklasse te behouden.

FilterklasseGem. EfficientieGem. Efficientie Ontladen
 
F7≥ 80% en ≤ 90%≥ 35%
F8≥ 90% en ≤ 95%≥ 55%
F9≥ 95%≥ 70%

Een voorbeeld: Als een F9 filter tijdens een test een efficiëntie scoort van 98% en in ontladen toestand 30%, mochten we het volgens de oude norm NEN 779-2002 een F9 filter noemen. In de nieuwe norm, NEN 779-2012, moeten we ook op de minimale waarde goed scoren. In de tabel zien we dat dit voor een F9, 70% moet zijn. Door de 30% valt dit filter helemaal terug naar een M6 (de oude F6)!

 

De meeste filter producenten, die altijd synthetisch medium leverden, moeten wegens de nieuwe norm overstappen naar een glasmedium. Nedfilter niet! Wij kunnen onze klanten blijven bedienen op onze gebruikelijke manier. Met glasmedium en synthetisch medium. Met Nedfilter als leverancier kunnen onze klanten altijd en in alle gevallen voldoen aan de nieuwe NEN 779-2012.

 

Naast het voldoen aan de NEN 779-2012 voldoet Nedilter ook aan de Energielabels. Onze glasmedium filters zitten al op label A of B en onze synthetische filters gaan ook die kan op. Klanten kunnen dus altijd beschikken over de beste kwaliteit en de laatste norm, of het nu glas of synthetische filters betreft.

©Fri-WEB-Design & Consultancy ©